Corkeen Play Original

Et miljøvennlig fallunderlag basert på 100% ren kork, med ekstremt gode drenerende egenskaper.

Nytt miljøvennlig fallunderlag


Corkeen Play Original er et nytt miljøvennlig fallunderlag basert på 100% ren kork fra naturen. Corkeen fallunderlag er egnet for lekeplasser, skolegårder, parker og gangveier etc. Corkeen Play er bygget opp av to korklag, og er et veldig lett materiale som kan legges på overflater der vekten er avgjørende. Korken som brukes kommer fra eiketrærne i Portugal. Kanskje et av planetens mest bærekraftige materialer. Fra et miljømessig synspunkt er kork et mirakelmateriale. Barking av eikeskogene i Portugal bidrar til et negativt karbonavtrykk. Karbonbinding i eikeskogene knyttet til korkproduksjon er -733.342 kg CO2 per tonn kork. Ren kork fra naturen

Corkeen Play er basert på kork fra naturen, og produseres av det som er til overs fra den tradisjonelle vinkork produksjonen. På denne måten reduserer vi også avfall og svinn i korkproduksjonen. Korken er altså foredlet bark og dermed 100% ren, rett fra naturen. Kork er det mest miljøvennlige fallunderlagene en kan få tak i. Corkeen Play er det miljøvennlige fallunderlagen vi ønsker at barn skal leke på. 
Kork, et allsidig produkt fra Portugal 

Kork er et av verdens mest allsidige materialer og brukes til uendelig mange forskjellige produkter, fra de tradisjonelle vinkorkene som alle kjenner, til det mest innovative og uventede som f.eks. i romfartsindustrien, som råstoff i isolering, til gulv og til moteindustri, design og helse. Kanskje et av verdens mest allsidige materialer. Korken vi bruker i Corkeen Play kommer fra de portugisiske korkeikene, og vi bruker den ytre barken på korktreet.
SE VIDEO HER


Et viktig økosystem i verden  

Det tar et eiketre 25 år før det kan barkes for første gang, og det er først fra den tredje barkingen (etter 43 år) at korken, kjent som «amadia», har den høye kvalitetsstandarden som kreves. Barken på eiketrærne fjernes hvert niende år, helt uten å skade treet, og barken vokser ut igjen. Rundt korkeik blomstrer det et unikt biologisk mangfold, og korkeiker er med på fange opp store mengder karbondioksid. Opptaket av karbondioksid øker faktisk når en barker trærne. Barkingen er altså sunt for disse trærne. Det er viktig å ta vare på de store eikeskogene i Portugal, et av det viktigste økosystemene i verden. Les mer om de miljømessige forholdene her. 

Korken høstes alltid mellom mai og august, når treet er i sin mest aktive vekstfase og det er lettere å barke det uten å skade det. Korkeiken er det eneste treet der barken hele tiden vokser ut igjen. I løpet av levetiden for treet, som i gjennomsnitt er 200 år, kan korkeiken bli barket 17 ganger. Kork er rent mirakelmateriale fra et miljømessig synspunkt.  Du kan lese mer om Corkeen her.

  Last ned Produktdatablad.pdf

  Last ned Produktdatablad Baselim.pdf

 Last ned Produktdatablad Topplim.pdf

 Last ned Oppbyggingsbeskrivelse.pdf

Last ned Fallhøydetabell.pd

  Last ned Corkeen Play Original presentasjon.pdf

 Last ned CO2 Footprint.pdf 

 Last ned Sustainability Report 2018.pdf Har du spørsmål om Corkeen Play Original?

Send oss en melding i skjemaet under, og vi vil svare deg så snart som mulig. Du kan også ringe oss på 405 300 30

Fyll inn kontaktperson her Fyll inn epostadresse her