Valgte fremtidens fallunderlag

Holen Skole er en barne og ungdomsskole for 650 elever med idrettshall og uteområde. Deler av eksisterende gamle Holen Skolen ble integrert i det nye bygget. Skolen ble bygget som nesten- nullenergibygg (nNEB), BREEAM – NOR Excellent sertifisert og prosjektet ble gjennomført som en fossilfri byggeplass. 

Sandvik Play fikk gleden av å levere det miljøvennlige fallunderlaget Corkeen Play Original. Dette er også en bekreftelse på at kork er det riktige fallunderlaget en bør velge med tanke på miljøet. Corken Play er en løsning som bl.a. bidrar til å redusere CO2-utslipp til atmosfæren, og fremmer en sunnere planet. Corkeen-systemet har en karbonbinding på opptil 102 kg CO2eq/m2, basert på en tykkelse på 40 mm og fallhøyde 1,45 m. Livssyklusvurderingen var basert på ISO 14040/44 samt etter retningslinjene fra International Reference Life Cycle Data System (ILCD).

Sandvik Play har bl.a. levert Lekeapparateregenvektsapparattrampoliner, og kork fallunderlag til Holen Skole.

Corkeen Play Original er basert på 100% ren kork fra naturen. Kork som fallunderlag er egnet for lekeplasser, skolegårder, parker, og gangveier etc. Det har en fallhøyde på opp til 2,8 m. Corkeen Play er et fallunderlag med en fantastisk dreningsevne. Ingen dammdannelse, regnet går bokstavlig talt rett gjennom. Kork er også et veldig lett materiale og kan legges på overflater der vekten er avgjørende.

Les mer om Corkeen Play her

Vi takker Anleggsgartnermester Wikholm og Bergen kommune for oppdraget.